MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) heeft woensdag tijdens een snelrechtzitting een gevangenisstraf geëist van 12 maanden onvoorwaardelijk tegen een 31-jarige man uit Maastricht. Hij handelde in drugs over een periode van vijf maanden en was in het bezit van een grote hoeveelheid harddrugs. De verdachte werd op 12 januari van dit jaar opgepakt nadat de politie een deal signaleerde tussen de man en een Belgische koper.

Enorme hoeveelheid harddrugs

In het pand waar de verdachte woonde is naast een enorme hoeveelheid harddrugs, circa 400 gram, ook een aantal goederen aangetroffen die geschikt zijn voor de drugshandel. Het gaat om onder meer sealtjes en een weegschaaltje. Tijdens het uitlezen van de telefoon van de verdachte kwamen bovendien dealberichten naar voren.

De verdachte, die al vaker in aanraking is geweest met politie en justitie in het kader van drugshandel, zweeg tijdens de zitting in alle talen.

Drugshandel

Maastricht heeft net als veel andere (grote) steden in Nederland, last van drugshandel. Het is belangrijk dat die handel aangepakt wordt en dat kopers en verkopers ontmoedigd worden om in Maastricht (hard)drugs te verhandelen.

De rechter heeft direct uitspraak gedaan en conform eis 12 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.