MAASTRICHT - Eerder deze week werd door de politie een oproep gedaan in het onderzoek naar een zware mishandeling die medio januari plaatsvond op de Schwartzenbergstraat. Uit het onderzoek ontstaat een steeds beter beeld van wat zich die avond heeft afgespeeld.

Het eerdere bericht over de mishandeling lees je hier. Mede dankzij de oproep eerder deze week zijn er weer nieuwe stappen gezet in het onderzoek. In het onderzoek is er onderandere beeldmateriaal veilig gesteld. Op dat beeldmateriaal zijn diverse betrokken personen zichtbaar. Tezamen met de verhalen van getuigen en andere onderzoekssporen wordt het beeld van wat er zich die zaterdagavond 15 januari heeft afgespeeld steeds completer. Inmiddels is er een duidelijker beeld van vier verdachten die bij de mishandeling betrokken zouden zijn. Het onderzoek richt zich met name op één van deze mannen, hij wordt voor nu als hoofdverdachte gezien. Deze man heeft een lang en smal postuur, lijkt tussen de 18 en 25 jaar oud en heeft een lichtgetinte huidskleur.

Een mogelijke volgende stap in het onderzoek zou kunnen zijn dat de beelden worden vrijgegeven middels een SpeurMee-video of andere televisie- of online kanalen.