MAASTRICHT/LANDGRAAF - In de zomer van 2022 vond er een woningoverval plaats op de Ponjaardruwe. Afgelopen voorjaar heeft het onderzoeksteam diverse malen de hulp van de burger gevraagd in het opgestarte onderzoek. Op basis van alle tips, informatie en lang en intensief onderzoek werd begin november een verdachte aangehouden. Vanochtend is een derde verdachte aangehouden.

In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juli lag de destijds 84-jarige bewoner van de woning aan de Ponjaardruwe in Maastricht nietsvermoedend te slapen. Om 03:15 uur schrok hij wakker omdat twee personen in zijn slaapkamer stonden. Ze hielden hem in bedwang terwijl ze zijn kluis meenamen. Het bejaarde slachtoffer bleef hevig geschrokken achter.

In het daarop opgestarte onderzoek werd medio april een SpeurMee-video via de online politiekanalen vrijgegeven. Een week later volgde aandacht voor de zaak in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het kijkerspubliek werd gevraagd tips en informatie te delen over een voertuig dat getoond werd. Dat leverde acht tips op.

Na intensief speurwerk werd dinsdag 7 november een 38-jarige man uit Landgraaf aangehouden. Deze persoon zit nog altijd vast en wordt verdacht van het medeplegen van de overval. Maandag 12 december is een tweede verdachte aangehouden, een 32-jarige man uit Landgraaf. Vanochtend is een derde verdachte aangehouden, een 33-jarige man uit Landgraaf. Omdat de verdachten in beperkingen zitten, kan er op dit moment niet meer informatie gedeeld worden.