MAASTRICHT - Na uitgebreid politieonderzoek zijn op verschillende adressen in Maastricht en Meerssen zes verdachten aangehouden voor de smokkel van drugs. De politie heeft door deze aanhoudingen een omvangrijke ‘drugslijn’ opgerold.

De verdachten opereerden in het gebied Maastricht en Meerssen en leverde daar bij klanten aan de voordeur een grote verscheidenheid aan drugs. Bij invallen op verschillende locaties zijn verschillende soorten drugs, gegevensdragers, contant geld en voertuigen in beslag genomen. De drugslijn reed dagelijks tussen 11.00 en 23.00 uur naar verschillende adressen in de gemeente Maastricht en Meerssen en leverde hennep, hasj, cocaïne, XTC, MDMA, amfetamine, ketamine, LSD en 3MMC. Hun voorraad bevond zich in een zogenaamd stashpand in Maastricht.

In totaal zijn zes verdachten aangehouden: Vier verdachten (resp. 48, 44, 28 en 25 jaar) zijn woonachtig in Maastricht, eén verdachte komt uit Meerssen (43 jaar) en eén verdachte is afkomstig uit België en is minderjarig (15 jaar). Zij worden alle zes verdacht voor overtreding van de Opiumwet.

Drugshandel is ondermijning

Het handelen in drugs is een vorm van ondermijning. Ondermijning is een gevolg van veel verschillende vormen van criminaliteit, waarbij de grenzen tussen de bovenwereld (de 'gewone' maatschappij) en de onderwereld (criminelen) vervagen. De strijd tegen ondermijning gebeurt door onder meer politie, gemeenten, bedrijven, waterschappen en brancheorganisaties. Maar ook u kunt iets doen. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Hebt u het gevoel dat er iets niet pluis is? Wordt u bedreigd? Meld het! Altijd. Bij spoed: bel 112Geen spoed, wel politie: 0900-8844Anoniem melden? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Misdrijven melden bij Meld Misdaad Anoniem


U kunt bij M. terecht met informatie over (ernstige) criminaliteit. Dat kunnen heel veel soorten strafbare feiten zijn, zoals moord en doodslag, wapenhandel, drugshandel, geweld op straat of brandstichting. U kunt ook melden over fraude met creditcards, verzekeringen, de belasting, sociale premies of uitkeringen. Via 0800-7000 of online.

Bel of mail met Meld Misdaad Anoniem


Melden kan 24 uur per dag via het online meldformulier. Daarnaast is M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.