MAASTRICHT - Bij de grote internationale veiligheidscontrole op het Radiumplein zijn donderdag tussen 15.00 en 21.30 uur in totaal 142 voertuigen gecontroleerd. In totaal is er een aanhouding verricht voor de wet ID en zijn er 59 verbalen uitgeschreven. Negentien personen kregen een officiële waarschuwing.


Van de 59 verbalen waren er acht voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden en zeven voor rijden onder invloed, waarvan drie taxichauffeurs. De overige waren voor onder meer rijden met defecte verlichting (4x) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (5x). Bij de controle werden twee spookvoertuigen, vier keer een gebruikershoeveelheid softdrugs en een kogelwerend vest en bivakmuts in beslag genomen.

De belastingdienst heeft voor 33.969 euro aan openstaande belastingen geïnd. Ook is er twee keer beslag gelegd op een voertuig en zijn er twee voertuigen in beslag genomen.

Het afpakteam van het Openbaar Ministerie heeft conservatoir beslag gelegd op een voertuig. Daarnaast heeft zij vijf geldboetes uitgeschreven in het kader van snelrecht. Vier katvangers zijn administratief vastgelegd waarvan er twee zijn doorgegeven aan de belastingdienst omdat zij niet voldeden aan de betalingsvoorwaarden.