MAASTRICHT - In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 mei vond er een achtervolging plaats in het grensgebied bij Maastricht. Uiteindelijk heeft de politie de achtervolging uit veiligheidsoverweging voor andere weggebruikers moeten staken. Inmiddels zijn er drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze achtervolging. We zijn nog op zoek naar een weggebruiker die ternauwernood wist uit te wijken en zo een aanrijding voorkwam.


In die bewuste zaterdag- op zondagnacht vond er rond 02:15 uur een gewelddadige diefstal plaats in een winkel op de Frankenstraat in Maastricht. Toen de politie hier eenmaal arriveerde, sloegen de drie vermoedelijk betrokken personen op de vlucht. In een donkerkleurige Volkswagen Golf zorgden de drie voor gevaarlijke situaties op zowel Nederlands als Belgisch grondgebied. Afgelopen woensdag zijn drie personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid. Dit betreffen drie mannen uit Maastricht in de leeftijd van 22, 25 en 25 jaar oud.

Op enig moment tijdens de achtervolging, rond 02:55 uur, reden de verdachten vanuit de John F. Kennedybrug tegen de richting in de A2 op richting België. Met gedoofde lichten reed het voertuig tegen de richting in, waarbij een naderende weggebruiker moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Het kenteken en het model auto zijn helaas niet goed zichtbaar op camerabeelden. Mogelijk ging het om een taxi. We komen heel graag in contact met deze medeweggebruiker om hem als getuige in deze zaak te horen. Bent u de betreffende weggebruiker of weet u naar wie wij op zoek zijn? Neem dan contact met ons op. Dat kan via 0900-8844.