MAASTRICHT - De politie zoekt getuigen die meer informatie kunnen geven voor een onderzoek naar het beschieten van een woning en auto op de Brusselseweg. Twijfel niet en deel dan deze informatie.


De politie onderzoekt of er sprake is van een verband tussen de beide schietincidenten die maandagavond en in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvonden aan de Brusselseweg. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding of achtergrond is hiervan.

Schade aan woning
Een woning aan de Brusselseweg is in de nacht van zaterdag 7 maart op zondag 8 maart tussen 02.30 en 04.00 uur beschoten. Bij het schietincident is niemand gewond geraakt. Naast schade aan de woning is ook een geparkeerde bestelbus geraakt. In de vroege ochtend van zondag 8 maart, rond 02.30 uur, hoorde één van de bewoners van het pand een knal. Rond 04.00 uur volgende nog een knal waarop de bewoners op onderzoek zijn gegaan. Het bleek dat er door het woonkamerraam was geschoten.

Auto beschoten
Op maandagavond 9 maart rond 21.00 uur hoorden omwonenden aan de Brusselseweg opnieuw een knal. Er bleek een auto die geparkeerd aan straat te zijn beschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Agenten hebben omwonenden gevraagd om informatie te delen en als zij beschikken over eventuele camerabeelden, deze ter beschikking te stellen voor het onderzoek.

Onderzoek
De politie heeft naar aanleiding van beide incident technisch en tactisch onderzoek verricht. Door Forensische Opsporing is er zondag op straat een huls gevonden. Ook heeft een uitgebreid buurtonderzoek plaatsgevonden. Wat de aanleiding of het motief voor de beschietingen zijn geweest, is niet duidelijk.
Iets gezien? Deel het!

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die in de nacht van zaterdag op zondag of op maandagavond iets verdachts gezien hebben op de Brusselseweg in Maastricht, knallen gehoord hebben of andere informatie hebben die belangrijk kan zijn voor het politieonderzoek, kunnen bellen met 0900 – 88 44. Ook kunt u digitaal informatie delen via het onderstaande tipformulier. Anoniem informatie delen kan via 0700-8000 of via het speciale online Anoniem meldformulier.