MAASTRICHT - Op diverse plekken in Maastricht is het maandagochtend glad doordat er olie op de weg ligt. Dat levert gevaarlijke wegsituaties op. De gemeente Maastricht gaat het wegdek schoonmaken. Totdat het wegdek weer schoon is, wordt er een beroep gedaan op weggebruikers om hun rijgedrag- en snelheid aan te passen.

De route waar de olie is geconstateerde, is als volgt: Emmaplein - Prins Bisschopssingel - John F. Kennedybrug - Limburglaan - Hoge Weerd - Kobbesweg - Habitatsingel. Vervolgens gaat de route weer retour richting het Emmaplein. Het is dus glad in beide richtingen. Dit leidt tot gevaarlijke situaties op de rijbaan. Zo is er al een voertuig van de weg geschoven. De afslagen van de John F. Kennedybrug zijn uit veiligheidsoverwegingen afgezet. Ook het Openbaar Vervoer rijdt via een omleidingsroute.

Maakt u maandagochtend gebruik van bovenstaande wegen in Maastricht? Pas dan uw rijgedrag aan en houd een lage snelheid aan. Houd er rekening mee dat de afslagen van de John F. Kennedybrug afgesloten zijn. Op dit moment is het nog onduidelijk hoe de olie op het wegdek terecht is gekomen.