MAASTRICHT - In het onderzoek naar een gewelddadige poging straatroof is een tweede verdachte aangehouden. In het onderzoek werden beelden verspreid van twee verdachten middels een zogenaamde SpeurMee-video. De eerste verdachte meldde zich daarop eind januari op het bureau. De tweede verdachte werd afgelopen maandag aangehouden.


Poging beroving

In de nacht van 28 op 29 april stonden twee jongens bij een fietsenstalling op de Kommel in Maastricht op een vriend te wachten. Twee personen kwamen vervolgens aanlopen en proberen een van de twee op gewelddadige wijze van zijn telefoon te beroven. Wanneer het minderjarige slachtoffer om hulp roept, gaan de twee er zonder buit vandoor.

Twee aanhoudingen
Medio oktober werden beelden van beide verdachten verspreid via een SpeurMee-video op politie.nl en op de sociale media-kanalen van de politie. Daarop heeft één van de verdachte, een 18-jarige man uit Maastricht, zich eind januari op het politiebureau gemeld. Deze is daarop aangehouden. Lees hier meer daarover. De tweede verdachte, een 16-jarige jongen uit Maastricht, werd afgelopen maandag aangehouden op het politiebureau in Maastricht.