MAASTRICHT - Op de dag van de 119e verjaardag wist MVV, opgericht op 2 april 1902, met 2-0 te zegevieren over FC Eindhoven. De Maastrichtse formatie behaalde daarmee al de zesde thuiszege op rij en krijgt nu zelfs het linkerrijtje in het zicht.

Het duel werd uiteindelijk beslist in de tweede helft nadat voor de rust de kansen schaars waren. FC Eindhoven kreeg nog de beste mogelijkheid via Donkor die in plaats van op doel te schieten voor een zeer matige voorzet koos.

Na de rust werd het niet veel beter, maar halverwege trok MVV het duel ineens naar zich toe. Koen Kostons kwam ineens vrij te staan voor keeper Swinkels en haalde koelbloedig uit en binnen vijf minuten beslisten de Limburgers het duel definitief na een overtreding van Peijnenburg. Arne Naudts wist vanaf elf meter raak te schieten waarna MVV het duel gecontroleerd kon uitspelen.