MAASTRICHT - De wedstrijd MVV-Roda JC van 29 oktober jongstleden moest noodgedwongen gestaakt worden wegens ongeregeldheden. Gedurende het onderzoek dat vervolgens werd opgestart, zijn er diverse verdachten aangehouden. Naar één verdachte is de politie nog op zoek. Aanstaande dinsdag is er in het programma Opsporing Verzocht aandacht voor hem.

Bij de ongeregeldheden raakten twee stewards aan de kant van de bezoekende club gewond. Daarnaast raakten zes politiemedewerkers gewond. Dit betroffen medewerkers van de Aanhoudingseenheid en van de Mobiele Eenheid. Zij raakten gewond doordat er diverse projectielen zoals onderandere stoelen en borden hun kant op werden gegooid. Een van de gewonde politiemedewerkers heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen. Lees daarover hier meer.

Tijdens en na de wedstrijd werden elf personen aangehouden. Ook werd aanvullend strafrechtelijk onderzoek opgestart. Daarop volgden eind november nog zeven aanhoudingen terzake openlijke geweldpleging plus vernieling. Meer over de aanhoudingen lees je hier. Er waren nog drie personen die van vergelijkbare feiten verdacht worden en naar wie de politie nog op zoek was. Beelden van hen zijn vrijgegeven via politie.nl en sociale media. Daarop hebben twee verdachten zich gemeld. De derde verdachte wordt getoond in Opsporing Verzocht. Opsporing Verzocht wordt dinsdag om 20.34 uur op NPO1 uitgezonden. Kijken dus en help mee om deze zaak op te lossen!