MAASTRICHT - Om de personen te vinden die verantwoordelijk zijn voor een brutale straatroof, heeft de politie samengewerkt met de Belgische misdaadjournalist Faroek Özgünes. Het opgenomen item gaat aanstaande zondag ‘live’ op de website van Het Laatste Nieuws.

Op maandag 31 juli wordt een 76-jarige man op klaarlichte dag slachtoffer van een zeer brutale beroving op de Bourgognestraat in Maastricht. De nietsvermoedende man komt rond 15:15 uur die maandagmiddag per trein aan op het station in Maastricht. Vrijwel tegelijkertijd arriveren twee personen (de verdachten) ook in Maastricht, met de trein vanuit het Belgische Luik. Ze krijgen hun slachtoffer, de bejaarde man, in het vizier en volgen hem als deze het station verlaat. Even verderop, op de Bourgognestraat, wordt de man vervolgens op gewelddadige wijze door de twee beroofd van zijn horloge. Daarbij komt het slachtoffer tevens hard ten val.

De verdachten zijn goed vastgelegd op bewakingscamera’s. Deze beelden zijn vorig jaar vrijgegeven in de vorm van een SpeurMee-video. Deze video is geplaatst op de website en sociale media-kanalen van Politie Limburg. Kijk deze hier terug.

Het onderzoeksteam denkt dat de verdachten mogelijk afkomstig zijn uit België. Daarom is besloten om samen te werken met de Belgische misdaadjournalist Faroek Özgünes. Het item dat hij samen met zijn team over dit onderzoek gemaakt heeft, is vanaf aanstaande zondagochtend hier terug te kijken.