MAASTRICHT - Zaterdag 15 januari loopt een feest bij een woning op de Schwartzenbergstraat volledig uit de hand na een conflict. Dat eindigt uiteindelijk in een mishandeling van vier personen die daarbij zwaar letsel oplopen. Een van de slachtoffers raakt zelfs zo ernstig gewond dat hij enkele weken in het ziekenhuis moet verblijven. De politie heeft de zaak in onderzoek en is dringend op zoek naar getuigen.

Uit gesprekken met betrokkenen blijkt dat er voorafgaand een feest bij de plaatselijke voetbalclub was. Op enig moment verplaatst een deel van de aanwezigen zich naar een woning aan de Schwartzenbergstraat, waar het feest doorgaat. Wanneer rond 02.00 uur 's nachts een conflict plaatsvindt, loopt dit dusdanig uit de hand dat vier personen meermaals door een aantal personen mishandeld worden. Meerdere voorbijgangers en aanwezigen waren hiervan getuige.

De slachtoffers zijn drie mannen uit Maastricht, respectievelijk 23, 27 en 29 jaar oud, en een 26-jarige man uit Lanaken. Zij liepen alle vier zwaar letsel op. Een van de slachtoffers is zelfs genoodzaakt om twee weken in het ziekenhuis door te brengen. In het onderzoek worden o.a. diverse betrokken gehoord.

Om tot een completer beeld te komen is de politie nog altijd op zoek naar mensen die mogelijk meer informatie hebben over het voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0800-6070. Daarnaast kunnen ze ook anoniem informatie delen via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Mensen die direct of indirect over beeldmateriaal van de mishandeling beschikken, worden verzocht dit met de politie te delen via www.politie.nl/upload