MAASTRICHT - Op de Franciscus Romanusweg in Maastricht vond vrijdagmiddag een schietpartij plaats. Bij dit geweldsincident raakte voor zover nu bekend niemand gewond.

Over het incident kwamen verschillende meldingen binnen. Het schietincident gebeurde rond 17.45 uur. Getuigen zagen hoe twee jongemannen weg renden in de richting van de Wilhelminabrug.

De politie heeft ter plaatse onderzoek opgestart en is in de omgeving op zoek gegaan naar de twee verdachten. Ook vindt onderzoek plaats naar wat zich ter plaatse precies heeft afgespeeld.

Naar aanleiding van het incident is een burgernetactie opgestart. Signalementen: Eén verdachte heeft een blanke/licht getinte huidskleur en de ander is blank. Beiden hebben donker haar en droegen donkere kleding, donkere schoenen met een lichte zool. Beelden social media: De politie is bekend met de beelden die inmiddels op social media rond gaan. Deze worden meegenomen in het onderzoek.

Tips:

Mochten er mensen zijn die de verdachten gezien hebben voor, op of direct na het schietincident, beiden hebben zien lopen in de richting van de Wilhelminabrug of andere informatie hebben, dan kan dit gedeeld worden via 0900-8844. Anoniem kan dit via 0800-7000.