MAASTRICHT - Donderdagnacht 29 juli werden een man en vrouw in Maastricht slachtoffer van een gewelddadige poging beroving. Rond 02:30 uur worden ze gevolgd door twee personen. Even later spreken twee mannen hun beoogde slachtoffers aan op de kruising van de Wilhelminabrug en Franciscus Romanusweg en vragen hen naar de weg. Wanneer de man hun de weg wijst, slaan de twee personen toe.


Ze vallen de man aan, waarop er een vechtpartij ontstaat. Het vrouwelijke slachtoffer wordt tegen de grond gedrukt, terwijl geprobeerd wordt haar tas buit te maken. Deze blijft ze echter dapper vasthouden. Met behulp van de man weet ze aan haar belager te ontkomen. Beide verdachten slaan vervolgens over de Wilhelminaburg op de vlucht.

Nader onderzoek heeft al geleid tot de identiteit van één van de twee verdachten. Hij is dan ook geblurd in beeld gebracht. Naar de andere verdachte zijn we nog op zoek. Herkent u hem? Neem dan contact met ons op. Dat kan via 0800-6070, onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000.