MAASTRICHT - Vandaag is de rechtszaak gestart tegen een 19-jarige verdachte uit Valkenburg en een 21-jarige verdachte uit Maastricht. Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) verdenkt de mannen van een woningoverval op 17 november 2022 in Maastricht. De rechtbank heeft vanmiddag bepaald, dat één verdachte in voorarrest blijft. Over het voortduren van het voorarrest van de andere verdachte wordt in de loop van vandaag beslist.

Woningoverval

Die bewuste donderdagavond drongen twee mannen, die uit waren op geld en sieraden, rond 22.00 uur een woning aan de Duitsepoort binnen. Bij die woningoverval raakten twee personen gewond. In december werd de 19-jarige man uit Valkenburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. In januari werd een tweede persoon, de 21-jarige verdachte uit Maastricht, aangehouden.

Derde verdachte

Inmiddels wijst het onderzoek in de richting van een derde verdachte.

Pro forma

De zaak is vandaag begonnen met een inleidende zitting, ook wel pro-formazitting genoemd. De officier van justitie heeft de stand van het onderzoek toegelicht en heeft het verdere verloop van de strafzaak aangegeven. Verder is de verlenging van de voorlopige hechtenis aan bod gekomen.

De zaak komt binnen drie maanden weer op zitting.