MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) zal vandaag een 25-jarige verdachte en een 47-jarige verdachte uit Maastricht voorgeleiden aan de rechter-commissaris op verdenking van diefstal van twee hele dure fietsen op de parkeerplaats van het Van der Valk hotel in Maastricht. De politie hield de mannen in de nacht van 21 op 22 april aan. Zij zitten sindsdien vast.


Accuflex

Rond middernacht stalen de twee mannen een S-works fiets met een waarde van 12.000 euro en een Canyon fiets met een waarde van 5.000 euro. Met een zogenaamde accuflex slepen zij de sloten van de fietsen door om ze uiteindelijk mee te kunnen nemen.

Niet alleen camera’s op het parkeerterrein van het hotel registreerden de diefstal, maar ook de beveiliging van het hotel had hen in het vizier. De beveiliging waarschuwde vervolgens de politie.

Weekend Luik-Bastenaken-Luik Wielertocht

De twee verdachten zijn geen onbekenden van de politie en zijn al eerder veroordeeld voor inbraken en fietsendiefstallen. Opvallend is dat deze fietsen werden gestolen in het weekend van de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik (weekend 22-23 april). Een dag voordat de wielerprofs aan de bak moeten, kunnen recreanten een identiek parcours rijden. Mogelijk waren de verdachten hiervan op de hoogte en waren ze op jacht naar kostbare fietsen.

Snelrechter

Tijdens de voorgeleiding vandaag vraagt het OM de rechter-commissaris het voorarrest van de verdachten te verlengen. Nader onderzoek zal uitwijzen of en waarvoor de mannen daadwerkelijk vervolgd worden. Het OM heeft de intentie de verdachten binnenkort voor de snelrechter te brengen.