MAASTRICHT - Op eerste kerstdag rond 10.30 uur kreeg de politie een melding van een spookrijder op de A2. Later kwamen nieuwe meldingen van gevaarlijk rijgedrag en het bleek om dezelfde automobilist te gaan. Uiteindelijk leidde de achtervolging ertoe dat de bestuurder op een eilandje in de visvijver bij Itteren terecht kwam. Op dit moment zoeken brandweer en politie de man.


Na de melding van de spookrijder ging de politie op zoek naar de man. De bestuurder ontweek politieauto’s en vluchtte weg. Vanuit veiligheidsoogpunt liet de politie de man gaan en staakte de achtervolging. Korte tijd later kwamen vanuit Bunde meldingen van weggebruikers dat een automobilist zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Het bleek om dezelfde bestuurder te gaan.

De politie kwam de man op het spoor op het moment dat hij op een voetpad reed. Hij ging rustiger rijden om vervolgens te vluchten. In Itteren reed hij zichzelf vast in een weiland. De bestuurder vluchtte te voet. Bij aankomst van de politie zagen de agenten dat de man op een eilandje in de nabijgelegen visvijver stond. Hij reageerde niet op verzoeken van de agenten. In plaats daarvan liep hij de visvijver in en uit. Op enig moment bleef de man in het water. Politie en brandweer zijn gestart met een zoekactie. Tot op dit moment is de man niet aangetroffen.