MAASTRICHT - De onlangs verschenen, grensverleggende, autobiografische en spirituele roman 'Dankzij Dorien over de grens' van auteur Hélène Nijssen mag zich nu al -kort na de verschijning- verheugen in positieve recensies en dito aandacht!


Zo was Hélène Nijssen op 16 december jl. te gast bij Radio Culture Coated waar zij uitgebreid werd geïnterviewd over haar boek. Dit interview is terug te luisteren via: https://open.spotify.com/episode/2tDajEiHO5AHVcx6v8gnw6?si=Ury0pcH5QCOXRrmG&nd=1

Eén dag later stond zij, eveneens op uitnodiging, haar boek te signeren bij de prachtige Dominicanenboekhandel in Maastricht en ook de schrijvende pers heeft haar al diverse keren weten te vinden met interviews en artikelen in onder meer Voila, Sophia Magazine, De Limburger en het Amsterdams Dagblad.

Spiritualiteit, het leven toen en nu, emigratie. Dat zijn de hoofdthema's in dit welhaast letterlijk grensverleggende boek dat de lezer laat zien dat er heel veel grenzen zijn die je over kunt gaan. Die tussen wat je voor mogelijk en wat je voor onmogelijk houdt; de grens tussen Vroeger en Nu; de grens tussen landen.

Hélène Nijssen vertelt in 'Dankzij Dorien' wat er met haar gebeurde toen zij, na haar verhuizing naar Frankrijk, een foto vindt die haar terugwerpt naar het moment dat zij de mare kreeg dat haar nichtje Dorien om het leven was verongelukt. Herinneringen aan de tijd dat Dorien en zij samen opgroeiden, hoe mensen tijdens hun jeugd leefden, hoe het er toen uitzag. Die flashbacks worden afgewisseld met gedachten en gevoelens in het heden.

Vervolgens vertelt Hélène, op serene en rakende wijze, hoe zij contact heeft met haar overleden nichtje en hoe dat contact haar duidelijk maakt dat Dorien niet 'weg' is, dat het 'hierna' niet ophoudt, maar dat het, over de grenzen van de dood heen, in een andere dimensie verdergaat.

De beschrijving van deze ervaringen en van het leven vroeger is verweven met de impact van de emigratie wanneer Hélène en haar gezin in 2006 besluiten hun comfortabele bestaan in Nederland te verruilen voor een heel ander leven.

Auteur

Hélène Nijssen (1961) is geboren in Maastricht, groeide op in Sittard, studeerde Engels, Spaans en Nederlands in Antwerpen en Maastricht en werkte nadien als vertaler en redacteur, deed pr voor een groot bedrijf en was zowel docent als mentor. In 2006 verhuisde ze met haar gezin doelbewust van Nederland naar Frankrijk. Het motto: 'Een beetje minder HEBBEN, een beetje meer ZIJN.' Rode draad in haar werk is het verleggen van je grens op meerdere vlakken en het overeind houden van een open mind.

Boekinformatie

'Dankzij Dorien' wordt, als 250 pagina's' tellende paperback, uitgegeven door Willems Uitgevers. Het ISBN luidt: 9789493306219 en het kost € 22,50. 'Dankzij Dorien' is overal te bestellen, onder meer via https://boeken.cafe/boek/dankzij-dorien/