NEDERLAND - April doet nog steeds wat het wil en de temperaturen zijn dan ook nog steeds te laag voor de tijd van het jaar. Samen met de buien en wind is er dan ook nog geen sprake van een echte lentegevoel. De komende week biedt wat dat betreft nauwelijks verbetering, al lijkt het richting Koningsdag en het eind van de maand ietsje stabieler te worden.


Na een gure zaterdag wordt zondag de beste dag van het weekend. Lokaal komen nog enkele buien voor, maar het is vaak droog en de zon schijnt geregeld. Bij een meest matige wind uit het noorden tot noordoosten loopt de temperatuur op naar 10 graden op de Waddeneilanden tot 12 graden in het zuiden.

In de nacht naar maandag is het ook overal droog en komen er brede opklaringen voor. Daardoor kan het op sommige plaatsen rond het vriespunt zijn, of zelfs een graadje gaan vriezen. Alleen in de kustgebieden ligt het kwik enkele graden boven nul. Overdag komt de wind uit noordelijke richtingen, waardoor het koud blijft voor de tijd van het jaar. Het is wel grotendeels droog, slechts lokaal komt een enkele bui voor.

Na opnieuw een koude nacht krijgen we op dinsdag wederom te maken met koud en licht wisselvallig lenteweer. Er is ruimte voor de zon, maar er trekken ook wolkenvelden over het land. Lokaal komt het tot een bui en bij een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen loopt de temperatuur op naar een graad of 10.

Ook de dagen daarna blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. Wel zijn er tussen de buien door ook genoeg droge en zonnige momenten. Woensdag en donderdag verlopen nog koud met maximale temperaturen van rond de twalaf graden.

Vanaf vrijdag lijkt de wind richting het zuiden te draaien waardoor de temperatuur mogelijk ineens oploopt. Op deze termijn is het nog onzeker, maar In het weekend kan het zelfs ruim 15 graden worden met mogelijk flink wat ruimte voor de zon. Dat zou natuurlijk uitstekend nieuws zijn voor Koningsdag.