NEDERLAND - Maart is redelijk lenteachtig begonnen en ondanks enkele wisselvallige dagen in de komende week lijkt deze lijn zich door te trekken. Met name aan het eind van de week laat de zon zich steeds vaker zien, al worden de nachten fris.


Op zondag blijft het in grote delen van het land droog met wolkenvelden, soms wat zon en daarbij een matige oostenwind. De middagtemperatuur ligt tussen 12 en 14 graden. In het noordoosten en oosten is het zonniger en met 14 of 15 graden is het zacht voor de tijd van het jaar en heerlijk weer.

In de nacht naar maandag draait de wind op steeds meer plaatsen naar het westen tot noordwesten. Lokaal valt wat lichte regen, maar op veel plaatsen blijft het droog. Overdag kan op meerdere plaatsen de zon doorbreken, maar in het oosten en noordoosten blijft het grijs. Er staat een matige westenwind en de temperatuur stijgt naar 9 tot 11 graden.

De bewolking is op dinsdag flink toegenomen en de zon laat zich niet of nauwelijks zien. Regionaal valt wat regen en het wordt 8 tot 10 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot oosten.

Woensdag is er ook vrij veel bewolking, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Mogelijk valt in het zuiden een beetje regen. Het wordt opnieuw 8 tot 10 graden.

Vanaf donderdag wordt het zonniger. De middagtemperatuur stijgt naar 9 tot 13 graden en er staat een matige oostenwind. De nachten worden juist iets kouder met 1 tot 4 graden.

Ook vrijdag en in het volgende weekend kan het tot vorst komen aan de grond, maar verloopt het overdag grotendeels zonnig bij een matige oostenwind en een temperatuur rond de 10 tot twaalf graden.