Met BioLite heb je veel opties om je zit plek sfeervol te verlichten. De lampen van BioLite komen in de vorm van slingers, lantaarns en de BioLite Alpenglow. Alle lampen van BioLite hebben een USB stroominput. Zo kun je de lantaarns ook van elektriciteit voorzien met een powerbank. Ook kun je er een zonnepaneel van BioLite bijhalen om je plekje altijd volledig duurzaam te verlichten. De BioLite Alpenglow heeft vele opties. Zo is de lichtintensiteit verstelbaar, kun je de lichtkleur aanpassen, kaarslicht nabootsen of een zelfs een party stand aanzetten.


Veel van de lampen van BioLite kunnen ook gebruikt worden als powerbank. Met de BioLite Solar Home 620+ kun je je tent of achtertuin op zonne-energie verlichten zoals je eigen huis. Dit pakket komt met een control box om alle lampen vanaf één plek te besturen. Deze control box fungeert ook als mp3 speler om efficiënt van alle huiselijke sferen te kunnen genieten in je tent, schuur of achtertuin. Dit duurzame product word nu al gebruikt in meer dan 100.000 huizen in Kenia.

Elektronisch licht kan het warme gevoel van een kampvuur voor sommigen niet verslaan. Met de BioLite Firepit hoeft dit ook niet. De Firepit creëert hyper efficiënte vlammen zonder rook. Door middel van de bluetooth app kun je met je telefoon de hoogte van de vlammen regelen. Net als vrijwel alle BioLite producten kun je ook met dit kampvuur je telefoon opladen.