MAASTRICHT - Ruim 60.000 huishoudens en bedrijven in Maastricht worden voorzien van een aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL.


In de Maastrichtse wijk de Heeg is een begin gemaakt met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Wethouder John Aarts en Regiodirecteur KPN Anja de Vos-Biemans gaven het officiële startsein van de graafwerkzaamheden in de wijk De Heeg. Daarna zullen de werkzaamheden worden vervolgd in de aangrenzende wijken.

“Maastricht is een stad met innovatie hoog in het vaandel. Daar horen de best mogelijke verbindingen bij. Zeker aangezien datagebruik steeds intensiever en steeds belangrijker wordt. Voor de economie, maar ook voor onze inwoners. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar deze coronatijd waarin we opeens aangewezen waren op digitaal contact. Glasvezel helpt ons om de digitale voorzieningen in onze stad te optimaliseren,” aldus wethouder John Aarts.

Bewoners worden door KPN NetwerkNL tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden in hun straat. De werkzaamheden (eerste 1100 aansluitingen) zijn in april 2021 gereed . De eerste bewoners kunnen naar verwachting in januari 2021 al gebruikmaken van hun snelle internetverbinding.