MAASTRICHT - Anita Bastiaans is woensdagavond 16 september 2020 tijdens de raadsvergadering van de gemeente Maastricht door burgemeester Annemarie Penn-te Strake beëdigd als wethouder.

Ze volgt daarmee de in juni afgetreden wethouder Mara de Graaf (SP) op en zal grotendeels dezelfde thema’s, vooral uit het sociaal domein, onder haar hoede nemen.

Door de coronamaatregelen vond de beëdiging plaats in aanwezigheid van een beperkt aantal leden van de gemeenteraad. De overige raadsleden volgden de beëdiging digitaal.

Wethouder Bastiaans is niet verbonden aan een politieke partij, maar heeft ruime kennis en bestuurlijke werkervaring binnen het Maastrichtse sociale en maatschappelijke veld. Haar exacte portefeuille wordt volgende week door het college vastgesteld en bekendgemaakt. Wethouder Bastiaans: “Ik wil me graag inzetten om met de uitdagingen waar het sociaal domein voor staat aan de slag te gaan. Ik vind het een eer dat ik mijn kennis die ik in Maastricht heb opgebouwd nu breder voor de stad kan toepassen.”