MAASTRICHT - Maastricht zit vol creatief talent. Dat zetten we graag in de etalage. We ondersteunen daarom podia als Makers van Maastricht. Maar ook het Stadhuis zelf vormt een etalage. Een ontwerp van Lital en Einat (lemooi.com) staat bijvoorbeeld in 1 van de wethouderskamers.


Mooi, slim en ambachtelijk

Creatief en slim ondernemen. Maastricht zit boordevol met talent daarvoor. Onder andere in de persoon van Lital en Einat, 2 dames die elkaar in Maastricht leerden kennen en elkaar vonden in hun voorliefde voor mode. Ze besloten een eigen bedrijf op te zetten in exclusieve, handgemaakte sjaals die gemakkelijk goed blijven zitten met een magneetje.

In Maastricht bieden we dat soort creativiteit graag een podium. Online en offline. We subsidiëren het digitale platform en de webshop Makers van Maastricht en we maken een fotogalerie van lokale fotografen in de Bijenkorf mogelijk. Ook ons Stadhuis dient al enige tijd als ‘etalage’. Op de kamer van wethouder economie Niels Peeters prijkt nu de sjaal van Lital en Einat. De sjaals zijn online te koop (lemooi.com) en Einat en Lital zoeken mogelijkheden bij bestaande modezaken en pop-up shops.