MAASTRICHT - Het is zomer. Misschien gaat u samen met vrienden of familie naar buiten. Er zijn veel mooie plekken in Maastricht – u kunt er sporten of gewoon lekker ontspannen. Een van die plekken is het Stadspark. Het Stadspark is een populaire plek om elkaar te ontmoeten. Maar dat heeft ook nadelen.


Hoe meer mensen het Stadspark bezoeken, hoe sneller er overlast ontstaat. Denk aan harde muziek, zwerfafval en geschreeuw. Of aan (brom-/snor)fietsers op de voetpaden. Dit is niet alleen vervelend voor buurtbewoners die er bijvoorbeeld niet van kunnen slapen: u kunt er ook last van krijgen. U kunt bijvoorbeeld niet rustig wandelen door (brom-/snor)fietsers die over de voetpaden rijden. Of u kunt niet lekker praten met uw vrienden door harde muziek van anderen. Dat is jammer, want we willen allemaal van het mooie weer kunnen genieten in de buitenlucht.

Hoe zorgen we ervoor dat dit op een fijne manier kan? Simpel: door rekening te houden met elkaar. Zet de muziek niet te hard als het gezellig wordt. Praat en zing gerust, maar zonder te schreeuwen. Gooi klein afval in de prullenbak. Komt u met de (brom-/snor)fiets? Zorg dat er geen ongelukken gebeuren en stap af. Zo genieten we samen van het park. Veel plezier deze zomer!