MAASTRICHT - De Tongerseweg was al afgesloten vanaf het kruispunt Javastraat tot aan de Belgische grens. Vanaf 1 november wordt het kruispunt Javastraat ook helemaal afgesloten.

Om het verkeer in goede banen te leiden komen er omleidingen vanaf de kruising Tongerseweg - Sint Theresiaplein/Ruttensingel. Komt u vanaf het Tongerseplein? Dan kunt u als bewoner of bezoeker van de Tongerseweg doorrijden tot aan het kruispunt Javastraat. Moet u in Campagne, Wolder of Daalhof zijn? Volg dan de omleidingsborden: C voor Campagne en W voor Wolder. Voor Daalhof volgt u eerst de borden met T (Tongeren) en daarna de borden Javastraat.

De begraafplaats Tongerseweg is bereikbaar via de Javastraat (vanuit de Gewantmakersdreef). Fietsers en voetgangers die vanuit Campagne richting de begraafplaats willen, worden langs de werkzaamheden geleid en kunnen via de Aramislaan de Tongerseweg oversteken en omgekeerd. U kunt niet vanaf de Javastraat of Aramislaan met de auto oversteken of de Tongerseweg opdraaien. Het hele kruispunt Javastraat ligt eruit.

Vanaf 3 december is het kruispunt Tongerseweg – Javastraat weer deels open. De Tongerseweg tot aan de grens blijft dan nog afgesloten tot 24 december. Voor meer info kijk op www.gemeentemaastricht.nl/tongerseweg of volg het project in de BouwApp.