MAASTRICHT - Van 29 september tot en met 5 oktober vinden de Nederlandse dansdagen plaats. De Nederlandse Dansdagen zet zich in voor het verleden, het nu en de toekomst van Nederlandse dans. Met als hoogtepunt het jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt in en vanuit Maastricht.

afbeelding dansgroep

Voor iedereen

De Nederlandse Dansdagen brengen een programma met voor ieder wat wils: van experimentele dansvoorstellingen voor een selecte groep liefhebbers tot line dancing waar iedereen aan mee kan doen. En alles wat er tussen zit.

Onder andere dansverenigingen uit Maastricht en de omgeving laten zien wat ze kunnen en nodigen u uit om mee te doen. Er zijn workshops voor jong en oud en voor iedereen. Er zijn debatten over danskunst in Nederland en voorstellingen in verschillende genres. De activiteiten en voorstellingen zijn vaak gratis.

Cultuur maken én meemaken

In Maastricht moet iedereen cultuur kunnen maken en meemaken. Tijdens de Dansdagen kan dat. We brengen dans zelfs naar u toe. Bijna alle culturele instellingen in Maastricht doen mee met een randprogramma. Kortom: u kunt niet om de dansdagen heen. Als gemeente zijn we dan ook hoofdpartner van de Nederlandse Dansdagen.

Meer informatie over de Nederlandse Dansdagen staat op hun website.

Dansgroep Let It Happen in het spotlicht

1 dansgroep willen we hier uitlichten: Let It Happen. Die dansgroep wordt gevormd door 3 zusjes: Yarah, Norah en Rosa Mukanga. Ze zijn geboren en opgegroeid in Meerssen en studeren aan de Trevianum Topsport Talentschool in Sittard. Ze maken hiphopvideo’s en gebruiken daarvoor vaak Maastricht als podium.

Ze traden al op met Gwen Stefani en Justin Bieber, dansten voor onze Koning en Koningin en hebben enorm veel volgers op onder andere Instagram van over de hele wereld.

Overal kun je je talent ontwikkelen

Ze

lanceerden pas een driedelige reportage waarmee ze hun volgers meenemen in hun eigen (dans)wereld. Dit om de jeugd te inspireren en het internationale dansklimaat in de regio verder te ontwikkelen. Hun boodschap is duidelijk: overal kun je je talent ontwikkelen. De reeks is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeentes Sittard-Geleen, Heerlen, provincie en onze gemeente via geld uit de Stedelijke Cultuurregio Zuid.

Meer informatie

Bekijk deel 1 van de reportage via de pagina’s van de Nederlandse Dansdagen op Bezoekmaastricht.nl:

Dans | Bezoek Maastricht. Of bezoek de site van Let It Happen.

3 meisjes op een foto die samen dansgroep let it happen vormen

De zusjes Norah, Yarah en Rosa van dansgroep Let It Happen