MAASTRICHT - Niels Peeters (CDA) is woensdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Maastricht door burgemeester Annemarie Penn-te Strake beëdigd als wethouder. Hij volgt daarmee wethouder Vivianne Heijnen (CDA) op, die maandag als staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat toetrad tot het Kabinet Rutte IV.


Wethouder Peeters: “Ik heb mij als raadslid ingezet en dienstbaar gemaakt voor de stad Maastricht. Dat blijf ik als wethouder natuurlijk onverminderd doen. En dat is nodig ook. Want er liggen de komende tijd nog genoeg opgaves. Ik vind het een absolute eer en een prachtige uitdaging om daarmee aan de slag te gaan, samen met inwoners en ondernemers.”

Niels Peeters (29 jaar) heeft een juridische achtergrond en was tot voor kort bestuursadviseur bij de Provincie Limburg. Sinds 2010 is Peeters politiek actief. Eerst als burgerraadslid en vanaf 2015 als raadslid. In 2018 werd hij fractievoorzitter van het CDA. Peeters werd geboren en groeide op in Amby. Van thuis uit heeft hij meegekregen maatschappelijk actief te zijn. Dit doet hij onder meer bij harmonie St. Walburga Amby en Atletiek Maastricht.