MAASTRICHT - Steeds meer mensen in Maastricht fietsen en daar zijn we blij mee. Maar soms staan fietsen verkeerd geparkeerd en dat zorgt voor problemen. Daarom vragen we inwoners en bezoekers om hun fietsen juist te parkeren. Zo houden we de stoepen en straten veilig voor iedereen.

Het gevaar van foutgeparkeerde fietsen
Hoe meer mensen fietsen, hoe meer foutgeparkeerde fietsen we tegenkomen. Deze fietsen staan in de weg voor mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen. Zij moeten dan soms de straat op en dat is gevaarlijk. Daarom is het belangrijk om uw fiets in een stalling, rek of vak te zetten.

Foutgeparkeerde fietsen in Wyck
Er zijn straten waar veel fietsen verkeerd staan. Bijvoorbeeld de Bourgognestraat, Alexander Battalaan en Sint Maartenslaan in Wyck. En dat terwijl er genoeg plek is om fietsen goed neer te zetten. Daarom roepen we de bewoners en bezoekers van deze straten extra op om hun fiets goed te parkeren.

Waar kunt u uw fiets parkeren?
Als u Maastricht bezoekt, kunt u uw fiets kwijt in de ondergrondse stalling bij het station. De eerste 24 uur is dat gratis. Een jaarabonnement kost 80 euro. Meer informatie vindt u op de pagina NS | Fietsenstallingen.

De stalling bij het station gaat een kwartier na de laatste trein dicht. Als u dan nog in Maastricht wilt blijven, kunt u uw fiets parkeren in de vakken op de Alexander Battalaan of in de stalling aan de Meerssenerweg.

Woont u in Maastricht? Zet uw fiets dan als het kan binnen. Als dat niet lukt, kunt u dezelfde stallingen en vakken gebruiken.

Strengere controles
Vanaf 1 augustus gaan we strenger controleren in Wyck. Fietsen die verkeerd staan, halen we weg. U kunt uw fiets dan tegen betaling ophalen op de Gerardusweg 39.

Samen houden we ruimte vrij op de stoep
We vragen inwoners en bezoekers om ruimte vrij te houden voor iedereen op de stoep. We hebben zelfs een speciale campagne: Maastricht is #Posifiets. Zo houden we de stoepen en straten netjes en veilig.