MAASTRICHT - Als Regenboogstad willen we een gemeente zijn waarin iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Via de Pride Photo Tentoonstelling die nog tot en met 21 juli in onze stad te bezoeken is zetten we die boodschap kracht bij.


De foto's in de tentoonstelling geven een blik op levens en werelden die voor sommigen wellicht vertrouwd zijn, en voor anderen nieuw, misschien verrassend of zelfs een beetje ongemakkelijk zijn. Het doel van de foto's is bezoekers stimuleren om op een laagdrempelige en respectvolle manier na te denken over seksuele en gender diversiteit.

In gesprek

Als Regenboogstad willen we ook vooral u laten nadenken over de positie en rechten van LHBTIQ+ doelgroep en hierover in gesprek en debat blijven. We willen het hebben over vooroordelen en de vaak benarde mensenrechtensituatie waar de LHBTQIA+ gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft.

Praktisch

U kunt de foto's tot en met 21 juli bekijken in de Stationstraat in Maastricht. Meer informatie over Pride Photo Tentoonstelling vindt u via de website Pride Photo Exhibition 2022 – Pride Photo Foundation.