MAASTRICHT - De gemeenteraadsfracties van CDA, Seniorenpartij Maastricht, GroenLinks, D66 en VVD hebben Anita Bastiaans voorgedragen als wethouder voor het college van de gemeente Maastricht. Mevrouw Bastiaans kent een lange carrière als leidinggevende en manager binnen de zorg en publieke sector. Momenteel is ze sociaal ondernemer. In 2016 richtte ze het succesvolle Athos op, een sociale en creatieve ontmoetings- en ontwikkelplek voor Maastrichtse inwoners. Ze is niet verbonden aan een politieke partij.


“We zijn bijzonder verheugd dat wij aan de gemeenteraad deze voordracht kunnen doen,” aldus Niels Peeters, namens de coalitiepartijen. “Onze stad staat voor grote opgaven. Zeker binnen het sociale domein. Die uitdagingen vragen om een stevige invulling van de vrijgekomen positie in het college van B&W. Met Anita Bastiaans hebben wij een ideale kandidaat. Ze heeft een schat aan ervaring en kennis van het sociale domein, beschikt over een groot lokaal en bovenregionaal netwerk en mede dankzij haar jarenlange maatschappelijke betrokkenheid kent ze de stad op haar duimpje. Daadkracht, creativiteit en verbindend vermogen lopen als een rode draad door haar carrière. We zijn er dan ook van overtuigd dat Anita met haar sterke persoonlijkheid en frisse blik samen met college en gemeenteraad een positieve bijdrage gaat leveren aan een duurzaam sociaal Maastricht.”

Anita Bastiaans is vereerd met de kandidaatstelling: “Mensen helpen is mijn drijfveer. In alles wat ik doe. Dat ik nu de kans krijg dat op veel grotere schaal, voor de hele stad, te mogen doen maakt me trots. Mensen helpen betekent ook het langjarig veiligstellen van de kwaliteit van zorg. Zodat Maastrichtenaren ook in de toekomst de ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben. Dat vergt dat we scherp moeten kijken naar de betaalbaarheid gecombineerd met een sterke focus op kwaliteit. Duurzaam sociaal beleid. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te mogen gaan en zie uit naar de samenwerking met college, gemeenteraad en de inwoners van Maastricht.”

Gekoerst wordt om nog in september de voordracht aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen.