MAASTRICHT - Per award werden er 3 bedrijven genomineerd. Vóór de uitreiking waren er toespraken van Edith Schippers (President DSM Europe), Ton Geurts & Hans Willems (BISCI) en Hubert Mackus (Wethouder voor economie van de gemeente Maastricht) voor de genomineerden en het publiek.

Chromin won de Made In Maastricht Award en Luxury Dadelbonbons by Herbs & Lime nam de Business Take-Off Award naar huis. Rebelle Maastricht won de Hospitality Award én de publieksprijs: De Maastricht Award Pluim. Verrassing van de avond was de Maastricht Oeuvre Award voor Robin Berben van Café Sjiek als erkenning voor de ruim 40 jarige succesvolle bijdrage aan het imago van de bourgondische hoofdstad van Limburg.

Chromin – winnaar Rabo Made In Maastricht Award
Chromin won de prijs voor het meest onderscheidende (bedrijfs)concept. Uit het juryrapport: “De jury is onder de indruk van de excellente samenwerking met klanten aan de hand van klantspecifieke oppervlaktebehandelingen/keuring/kwaliteitsinspectie in een goed uitgerust laboratorium. Chromin timmert aan de weg door zich aan te passen aan de veranderende omgeving. Automotive is een belangrijk afzetgebied voor Chromin en dit zal door een toenemende elektrificatie van het wagenpark veranderen. Chromin kijkt vooruit om hun kennis van oppervlaktebehandeling toe te passen in de e-car productie en nieuwe markten aan te boren (de voedingsmiddelenindustrie/de procesindustrie/ machinebouw/levensduur verlenging/lasapparatuur).”

Rebelle Maastricht – winnaar Hospitality Award & Maastricht Award Pluim (publieksprijs)
Rebelle Maastricht ging met maar liefst met 2 prijzen naar huis. Uit het juryrapport: “Ook de Event Management Group met ondernemer Danny Keppels werd zwaar getroffen door de corona-pandemie. Voor al haar 4 locaties viel de omzet ineens helemaal weg. Waaronder die bij de in oktober 2015 in Maastricht geopende eventlocatie Rebelle Maastricht. Het is bijzonder en onderscheidend dat EMG in deze achterliggende periode erin is geslaagd om nieuwe initiatieven te ontplooien om de continuïteit te handhaven en vooral personeel te kunnen behouden. Mede door een strak financieel beheer. Van de vaste groep van 70 personeelsleden is niemand ontslagen en bij de variabele schil personeelsleden is men erin geslaagd om ze na corona terug te halen en te behouden.”

Luxury Dadelbonbons by Herbs & Lime – winnaar Business Take-Off Award
Luxury Dadelbonbons by Herbs & Lime won de Award voor de beste startende onderneming. Uit het juryrapport: “Asrin straalt uit waar de Maastricht Business Take-off Award voor staat: passie hebben voor je vak, met enthousiasme doen wat je doet, creatief zijn en je niet laten afschrikken door uitdagingen, en innovatief zijn met je onderneming. Ze staat aan het begin van haar bedrijf, pas 1 jaar oud, en verdient dit steuntje in de rug, omdat er potentie in haar verhaal en onderneming zit. We weten zeker dat Asrin de titel van winnaar Business Take-off award eer aan zal doen.”

Café Sjiek – winnaar Maastricht Oeuvre Award
Een door bewoners en toeristen gewaardeerd eetcafé dat al ruim 40 jaar een succesvolle bijdrage levert aan het imago van de bourgondische hoofdstad van Limburg.

Meer informatie op Gemeente Maastricht | Maastricht Awards