MAASTRICHT - De bouw van 336 nieuwe woningen in het Geusseltpark in Maastricht vordert gestaag. In dit project komen middenhuur appartementen, koopappartementen, sociale huurwoningen en woningen speciaal voor jongeren, allemaal in een mooie, groene omgeving. De contouren van deze nieuwe woonwijk worden steeds duidelijker en vormden afgelopen woensdag een mooie coulisse voor een feestelijk moment met de projectpartners en belangstellenden.

Vergroening en ontmoeting

Bij deze gelegenheid boden ontwikkelaar RO groep en bouwbedrijf Van Wijnen een cheque van tienduizend euro aan Buurtnetwerk Wittevrouwenveld aan. De cheque werd in ontvangst genomen door Jan Stegen namens het Trefcentrum. Herman Klingestijn van het Buurtnetwerk: “Met deze bijdrage kunnen wij een start maken met de vergroening van het Trefcentrum. Een belangrijke plek voor ontmoeting in de buurt." Bart Boijens van RO groep vult aan: “Voor ons als ontwikkelaar en bouwpartner Van Wijnen is het essentieel dat de nieuwbouw in het Geusseltpark een integraal onderdeel van de buurt wordt. Vergroening en ontmoeting zijn waarden die ons verbinden.”

Kansen voor jonge starters

Een goed onderhouden en betaalbare huurwoning vinden is met de huidige woningmarkt niet eenvoudig. Met name jonge starters hebben het in Maastricht erg lastig en verhuizen na het afstuderen regelmatig noodgedwongen naar andere regio’s. Rufa Lieben, bestuurder van Wonen Limburg, deelt haar enthousiasme over het project: “Deze uitbreiding van ons woningaanbod is een belangrijke stap vooruit. Met deze nieuwe woningen willen we niet alleen de druk op de woningmarkt verlichten, maar ook jonge starters een kans bieden om in Maastricht te blijven wonen. Dit project sluit perfect aan bij onze missie om betaalbare woningen te creëren voor diverse doelgroepen.”

Johan Pas, wethouder Wonen van de gemeente Maastricht, benadrukt het belang van dit project: “Dit initiatief biedt niet alleen een oplossing voor de acute woningnood binnen onze norm van 60% betaalbare woningen, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid en leefbaarheid van onze stad en zorgt er mede voor dat Maastricht een aantrekkelijke woonplek blijft voor zowel huidige als toekomstige generaties.”

Duurzaam en comfortabel wonen in het groen

De bouwlocatie aan de Terblijterweg ligt op korte afstand van sportpark de Geusselt en dichtbij diverse in- en uitvalswegen, wat de bereikbaarheid vergroot. De vier verdiepingen tellende woongebouwen zullen beschikken over een parkachtige binnentuin. Deze groene ruimte is ontworpen om hittestress te verminderen en biedt daarnaast een aangename plek voor bewoners om elkaar te ontmoeten en van de natuur te genieten. De studio’s voor 1- en 2 persoonshuishoudens hebben een huurprijs waar huurtoeslag mogelijk is. Dat geldt ook voor 32 van de 80 appartementen. De overige 48 appartementen hebben een huurprijs in het middenhuur segment.

Belangrijke Stap naar een duurzame woningmarkt in Maastricht

Wonen Limburg zet hiermee samen met haar partners, ontwikkelaar RO groep Maastricht, de gemeente Maastricht en bouwbedrijf Van Wijnen, een belangrijke stap in het verbeteren van de woningmarkt in Maastricht en draagt bij aan een duurzaam en leefbaar woonmilieu voor haar bewoners.