MAASTRICHT - Je kunt je in de buurt van Maastricht op verschillende plekken laten testen. Dat komt doordat er naast de teststraten van de GGD ook teststraten van verschillende commerciële partijen zijn. Tussen deze verschillende teststraten zitten wel een aantal verschillen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om je bij de GGD te laten testen als je geen klachten hebt. Ze testen bij de GGD alleen mensen die wel klachten hebben. Dat doen ze om te voorkomen dat er grote drukte ontstaat in de teststraten. De GGD wil er zeker van zijn dat ze iedereen die klachten heeft direct kunnen testen. Als mensen zonder klachten zich massaal laten testen is dat niet mogelijk. Voor informatie over testen in Maastricht kun je kijken naar coronatest in Maastricht: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl

Testen zonder klachten
Er zijn steeds meer mensen die zich willen laten testen zonder dat ze klachten hebben. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat mensen zeker willen zijn dat ze niet besmet zijn wanneer ze bij een ouder iemand op bezoek gaan. Je wilt dan niet het risico lopen om diegene te besmetten met het coronavirus en daarom kan het fijn zijn om van tevoren een coronatest te doen. Door een coronatest te doen weet je zeker dat je niet besmet bent en dus ook dat je geen anderen kunt besmetten. Het is van belang dat je de coronatest zo kort mogelijk van tevoren doet. Je kunt je dus alleen bij een commerciële teststraat laten testen als je geen klachten hebt. Dat heeft als voordeel dat je een sneltest kunt doen waardoor je de uitslag eerder weet.

Sneltest
De verschillende teststraten gebruiken verschillende testmethodes. In de teststraten van de GGD maken ze gebruik van de PCR test. Het nadeel van deze testmethode is het feit dat het erg lang kan duren voordat de uitslag bekend is. Hoelang dit precies duurt is verschillend, maar je kunt er vanuit gaan dat dit tussen de 24 en de 48 uur duurt. Daarom is het fijn dat je ook naar een commerciële teststraat kunt gaan om een sneltest te doen. Een sneltest zorgt er voor dat je na 15 minuten weet of je besmet bent of niet. Dat is ook fijn voor mensen die zich voor een afspraak snel willen laten testen. Zij kunnen de test dan enkele uren van tevoren inplannen zodat ze zeker weten dat ze niet besmet zijn.

Maastricht, waar kun je een sneltest doen?
Coronatest in Maastricht: overzicht kosten en sneltest locaties. Dit is een link naar een overzicht van alle teststraten in de buurt van Maastricht waar je een sneltest kunt doen. Het is handig om zo’n overzicht te hebben van de teststraten bij jou in de buurt. Als je dit hebt, kun je zelf zien welke teststraat het dichtst bij jouw huis in de buurt is. Zo vermijd je dat je ver moet rijden voor een sneltest.