MAASTRICHT - Hoewel directe concurrenten SC Cambuur en De Graafschap zondag nog in actie komen heeft Almere City drie dure punten laten liggen in de strijd om promotie. MVV wist in De Geusselt de vijfde thuiszege op rij te behalen.

Van het grote verschil op de ranglijst viel in de eerste helft niets te zien want toen al was MVV de betere, met goede kansen voor Arne Naudts, Luc Mares en Jerome Doam terwijl de gasten uit Almere slechts sporadisch gevaarlijk werden.

Kort na rust worden die wel gevaarlijk als eerst Faris Hammouti keeper Havekotte op de proef stelt en vervolgens John Yeboah voorlangs schiet. Diezelfde Yeboah raakt later ook nog de lat. MVV herstelt zich echter, geeft daarna defensief niets meer weg en slaat toe in de laatste twintig minuten. Eerst via een schot van Sven Blummel die keeper Michael Woud te machtig is en in de slotfase weet Joy-Lance Mickels de eindstand op 2-0 te bepalen.