MAASTRICHT - Excelsior heeft zich ten koste van MVV geplaatste voor de kwartfinale van de KNVB-beker. De Kralingers bleken beter in het nemen van strafschoppen nadat het na ruim 120 minuten op 2-2 was geëindigd.

Via topscorer Elias Mar Omarsson nam Excelsior na een kwartier een voorsprong, maar gaandeweg nam MVV het initiatief over. Kort voor de rust scoorden de Limburgers twee keer via achtereenvolgens Koen Kostons en Joeri Schroijen.

Met nog twintig minuten op de klok bracht Siebe Horemans de stand weer in evenwicht. Omdat er in het vervolg en ook in de verlenging niet meer werd gescoord moesten strafschoppen de beslissing brengen. Bij 4-4 wist Sander Fischer namens Excelsior raak te schieten en was het MVV-aanvoerder Luc Mares die hard de lat raakte.