EINDHOVEN - Door een nipte 1-0 zege op MVV blijft FC Eindhoven vooralsnog de best geklasseerde Brabantse ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Rob Penders pakte alweer de derde zege op rij en staat op een keurige zesde plaats.

Hoewel het verschil in cijfers klein bleek, was het verschil tussen beide ploegen een stuk groter. Een gehavend MVV, dat bijna een heel elftal aan spelers miste, werd continu naar achteren gedrukt door de thuisploeg. Dit leverde kansen op voor Van der Sande, Brym en Sleegers De thuisploeg werd ook niet geholpen door de warrig leidende scheidsrechter Vos die tot twee ker "vergat" om MVV-verdediger Waem rood te geven onder meer toen hij de doorgebroken Brym naar de grond trok.

De beslissing viel na een kleine twintig minuten na rust toen MVV-goalie Mathys mis greep bij een voorzet van Hahlhaus en Valentino Vermeulen de bal voor het intikken had. Een Maastrichts slotoffensief leverde daarna niets meer op.