EMMEN - FC Emmen beleefde vrijdagavond eindelijk eens een heerlijke avond in eigen stadion. Tegen MVV wist de ploeg van trainer Dick Lukkien na een moeizame start van het seizoen alle schroom van zich af te spelen en zorgde voor een onvervalste zevenklapper.

De thuisploeg kwam nog wel op een 0-1 achterstand door een prachtige vrije trap van Sven Blummel, maar nog voor rust stelde FC Emmen orde op zaken. Jeredy Hilterman, Rui Mendes en Azzeddine Toufiqui zorgden voor een 3-1 ruststand. Vooral de treffer van Toufiqui, met buitenkantje links, was van ongekende schoonheid.

Na rust liep de Lukkien-equipe met speels gemak verder weg bij de Limburgers. Mendes scoorde nog tweemaal en completeerde daarmee zijn hattrick, terwijl Hilterman zijn tweede van de avond maakte. Het slotakkoord was uiteindelijk voor invaller Ben Scholten: 7-1.