DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond zonder al teveel problemen MVV aan de kant gezet en staat in ieder geval tot zondagmiddag in de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Kees van Wonderen zegevierde in de eigen Adelaarshorst met 3-0.

De in de basis teruggekeerde Sam Beukema liet zich direct gelden door al na vijf minuten de openingstreffer voor zijn rekening te nemen toen hij na een corner op de juiste plek stond. Het was gelijk een van de weinige hoogtepunten van de eerste helft. De thuisploeg kreeg nog wel wat kansjes, maar de scherpte ontbrak en MVV kon simpelweg niet beter. Op slag van rust volgde toch nog een volgend hoogtepunt in de vorm van een prachtige treffer van Erkan Eyibil op aangeven van Wout Droste.

Na de rust kroop MVV wat meer uit de schulp, maar de toch al in vorm zijnde Jay Gorter hield wederom zijn doel schoon. Vlak voor tijd werd de eindstand op het scorebord gezet door een benutte strafschop van Sam Hendriks.