ALMELO - Heracles Almelo heeft door een 0-2 zege op MVV weer wat lucht gekregen in de strijd om rechtstreekse promotie. De ploeg van trainer John Lammers slaat hierdoor een gat naar de numer drie op de ranglijst, Almere City FC, maar heeft nog altijd een achterstand van zeven punten op PEC Zwolle. MVV is na een slechte reeks inmiddels afgezakt naar een zevende plaats.

In Maastricht was Anas Ouahim met twee goals de gevierde man. Hij opende al vroeg de score, nadat Lars Schenk een voorzet niet goed had weggewerkt. Tien minuten na rust maakte Ouahim op aangeven van Nikolai Laursen ook de 0-2.

Tussendoor had MVV nog een paar goede kansen om zelf te scoren gekregen, maar bij de thuisploeg stond met name bij Koen Kostons het vizier niet op scherp