MAASTRICHT - Jong AZ heeft maandagavond het uitduel tegen MVV gewonnen. De AZ-beloften van trainer Maarten Martens kwamen na rust op achterstand, maar toonden het nodige karakter door alsnog te zegevieren: 2-3.

Met een ferme knal wist Iman Griffith de gasten al in de elfde minuut op voorsprong te schieten. Vijf minuten later kwamen deze echter goed weg toen Mart remans de lat boven keeper Westerveld raakte. Via Fedde de Jong, Mexx meerdink en Mo Taabouni krijgt Jong AZ nog meer mogelijkheden, maar aan de 0-1 stand verandert tot de rust niets.

Na de rust probeert MVV het met veel meer druk naar voren en komt Jong AZ er nauwelijks nog uit. De Limburgers komen via Sven Blummel op gelijke hoogte en tien minuten later via Orhan Dzepar, die vlak daarvoor ook al de lat raakte, zelfs op voorsprong. Jong AZ lijkt te moeten bezwijken, maar twee minuten na de MVV-goal toont men al veerkracht als Meerdink zijn eerste doelpunt in het profvoetbal maakt. Kort voor tijd pakt het zelfs de volle buit als Taabouni de bal in de verre bovenhoek jaagt.