WIJDEWORMER - Jong AZ is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uitstekend begonnen. De beloftenploeg van trainer/coach Maarten Martens won op het eigen AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer met 3-1 van MVV.

De thuisploeg begon sterk toen Maxim Dekker, na een corner, al na vijf minuten de openingstreffer kon maken. Binnen tien minuten werd het op schlemielige wijze gelijk toen Mischa Engel ongelukkig zijn eigen doelman Sem Westerveld passeerde. Nogmaals dekker en aanvoerder Robin lathouwers kregen kansen op een hernieude voorsprong voor Jong AZ, maar de 1-1 bleef tot de rust staan.

De tweede helft was een paar minuten op gang toen de 2-1 alsnog viel. Mexx Meerdink schoot overtuigend binnen na een assist van Soulyman Allouch. Jong AZ ging op zoek naar meer en was via Griffith en Buurmeester gevaarlijk, maar ook MVV liet zich gelden met kansen voor Dzepar en Van Bommel en eenmaal kon Wouter goes nog net op de lijn keren. De beslissing viel zeven inuten voor tijd toen de sterk spelende Lewis Schouten de bal bij Allouch bezorgde die met veel gevoel de mooiste treffer van de avond maakte.