MAASTRICHT - MVV Maastricht had vrijdagavond de kans zich te verzekeren van een plek in de play-offs, maar de Limburgers verslikten zich op eigen veld in Jong AZ: 1-3.

Na een doelpuntloze eerste helft namen de beloftes van trainer Maarten Martens een voorsprong door een benutte strafschop van Yusuf Barasi. De schade voor MVV was groter, want dader Rein van Helden kreeg direct rood voor hands.

De vreugde over de gelijkmaker van MVV, acht minuten voor tijd, was van korte duur. Een minuut na de treffer van Jarne Steuckers zorgde Finn Stam voor een hernieuwde voorsprong voor Jong AZ. Bij het vieren van de treffer werd vanaf de tribune bier gegooid, waarna het duel werd gestaakt. Na de hervatting besliste Ernest Poku het duel.