ZWOLLE - MVV is vrijdagavond de grote winnaar geworden van het speelweekend in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Verberne won zelf met nipt verschil van PEC Zwolle en nadert koploper Heracles Almelo, dat verloor in Almere, tot op één punt.

MVV greep acht minuten voor de pauze de leiding. Na een uitbraak zeilde een van richting veranderd schot van Sven Blummel binnen. Het was een doelpunt tegen de verhoudingen in. PEC Zwolle had zelf al in de openingsfase nagelaten om te scoren: Apostolos Vellios mocht afstormen op het doel, maar zag doelman Romain Matthys redding brengen op zijn schot.

Aan het begin van de tweede helft stuitte Vellios op de buitenkant van de paal met een kopbal. Daarna volgden nog wat kansjes over en weer, maar PEC liep tegen de derde nederlaag va het seiozen aan en MVV staat nu tweede: 0-1.