BREDA - NAC heeft door een ruime zege op MVV de koppositie in de derde periode overgenomen, maar is nog afhankelijk van Almere City FC, die vrijdag niet in actie kwam door een afgelasting. Mochten de Almeerders het inhaalduel tegen Jong FC Utrecht winnen dan gaat de periodetitel naar hun.

Elías Már Ómarsson was tegen MVV de gevierde man. De IJslandse winteraanwinst scoorde in zijn eerste vijf wedstrijden voor NAC nog niet, maar vrijdag was het drie keer raak. Ómarsson opende na een mooie pass van Matthew Garbett de score en zorgde, na de prachtige gelijkmaker van Ruben van Bommel en de 2-1 van Jort van der Sande, vlak voor rust ook voor de 3-1.

In de tweede helft maakte Ómarsson vervolgens zijn hattrick compleet. In de rgeulier stand van de Keuken Kampioen Divisie gaat NAC hierdoor over MVV heen naar de zevende plaats.