VELSEN-ZUID - Telstar heeft zich weer in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie genesteld door het hoger geklasseerde MVV in een doelpuntrijk duel te verslaan. Mede door een hattrick van Rein Smit wonnen de "Witte Leeuwen" met 5-3.

De ploeg van trainer Mike Snoei speelde een prima eerste helft en kwam in de twintigste minuut op voorsprong door een schot van Christos Giousis. In het volgende kwartier vielen er nog drie doelpunten. Jarne Steuckers bracht de Limburgers op gelijke hoogte, maar twee doelpunten van Rein Smit brachten Telstar op een comfortabele marge.

Toen Smit kort na de rust zijn derde van de avond maakte leek het duel feitelijk beslist, maar na een uur spelen was MVV plotseling terug in de wedstrijd door doelpunten van Koen Kostons en Rein van Helden. In de spannende slotfase maakte aanvoerder en routinier Glynor Plet aan alle onzekerheid een eind door de 5-3 te maken.