MAASTRICHT - Vanity Lewerissa zette een tijd terug een punt achter haar carrière, maar heeft besloten om de draad (gedeeltelijk) weer op te pakken. De aanvalster gaat komend seizoen voetballen bij Standard Luik, in combinatie met haar maatschappelijke werk. Tussen 2011 en 2015 kwam de Limburgse al uit voor de club uit België, waarmee ze destijds vele prijzen gewonnen heeft.

Lewerissa: "De afgelopen weken heb ik wat afstand genomen van voetbal en de tijd genomen om me te gaan oriënteren op mijn maatschappelijke carrière. Eenmaal de rust genomen en ik weer terug was in mijn vertrouwde omgeving in Maastricht, begon het weer te kriebelen. En juist op dat moment werd ik gebeld door Standard Luik.."

Lewerissa vervolgt: "De club ligt dichtbij mijn woonplaats en was op zoek naar een speelster die voor ervaring op en naast het veld kon zorgen. Ik denk dat ik daar aan voldoe en wil mijn ervaring graag overdragen aan de jongere speelsters. Ik heb in het verleden hele mooie jaren gehad bij Standard Luik en hopelijk kunnen we daar een vervolg aan gaan geven."